• Cornel Paunescu Prof. univ. dr. ing.

  Presedintele
  Uniunii Geodezilor din Romania

         Stimați colegi,
          Ne-am obișnuit deja, ca în fiecare an în noiembrie să mergem la Iași, unde Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului a reușit să polarizeze de mulți ani, prin eforturi deosebite, lumea geodezilor să participe la un dialog pe teme de actualitate în profesia noastră. Uniunea Geodezilor este onorată să participe și anul acesta la eveniment în calitate de coorganizator, ca întotdeauna.
         Organizația noastră a reușit să fie partener la organizarea unor evenimente importante în ultimii doi ani, astfel că am devenit vizibili pe plan internațional. Debutul evenimentelor a avut loc la Iași în noiembrie anul trecut, când s-a organizat în același timp cu GEOMAT 2016 întâlnirea Comisiei 3 FIG și întâlnirea Asociației Europene a Topografilor, EGOS. UGR dorește să organizeze și alte evenimente de anvergură pentru ca într-un viitor apropiat să putem organiza în România o săptămână de lucru (working week) a FIG.
         În prezent, problemele care ne frământă sunt legate de mai multe subiecte.
         În primul rând este legea geodezului, care în prezent este depusă la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, o lege care ar reglementa și organiza modul în care specialiștii din domeniul geodeziei își pot desfășura activitatea. Se simte nevoia unei asemenea reglementări.
         În a doilea rând vorbim de lucrările de cadastru sistematic, care au demarat în forță și care ar trebui să ajute specialiștii să lucreze în mod constant și previzibil. Din nefericire, prețul stabilit prin Legea 7 este departe de a acoperi cheltuielile cu o lucrare de o asemenea anvergură.
         În al treilea rând este vorba de a folosi protocolul încheiat între ANCPI și UGR pentru a stabili un dialog real și bazat pe egalitate.
        Vă aștept la GEOMAT 2017, unde sunt convins că vom avea de dezbătut și alte subiecte de actualitate, de interes pentru comunitatea geodezilor, care sperăm să fie cât mai numeroasă, și anul acesta!

ORGANISERS

CO-ORGANISERSSPONSORS


S.C. GAUSS S.R.L. TIMIȘOARA S.C. CORNEL & CORNEL TOPOEXIM S.R.L. BUCUREȘTI S.C. HELMERT S.R.L. BACĂU S.C. THEOTOP S.R.L. BUCUREȘTI

S.C. GEOTER PROIECT S.R.L. PITEŞTI UNIUNEA GEODEZILOR DIN ROMÂNIA S.C. HOTARNIC S.R.L. IAȘI S.C. TOPO NORD EST S.R.L. BOTOȘANI

S.C. CARTOP S.R.L. CONSTANŢA S.C. SYSCAD SOLUTION S.R.L. ILFOV S.C. GRUP CINCI S.R.L. IAŞI

S.C. EVALCAD GRUP PROIECT S.R.L. BACĂU S.C. TOPOMAR S.R.L.